W gastronomii czasy ręcznej pracy dawno minęły. Czynności, które można wykonać maszynowo, ułatwiają i przyspieszają wydanie potraw klientom. Jednym z takich urządzeń jest maszyna do obierania ziemniaków.
Spis Treści
Dlaczego warto zainwestować w obieraczkę do kartofli?
Maszyna do obierania ziemniaków jest w stanie w krótkim czasie dać nam od kilku do kilkunastu kilogramów obranych bulw. To nieoceniona pomoc w sytuacji, gdy jeszcze kilkanaście lat temu do produkcji frytek w barze musielibyśmy zatrudnić wiele osób, które obrałyby kartofle ręcznie przy użyciu noży.
Teraz tę robotę wykonują profesjonalne obieraczki do ziemniaków z powierzchniami ściernymi, które w strumieniu wody, płuczącej warzywa, jednocześnie pozbawiają je łupiny, nie zostawiając „oczek” i innych niedoskonałości. Wystarczy następnie przepuścić ziemniaki przez krajalnicę i droga do rozgrzanej frytury wolna! Tak sprawnie działa niejedna obieraczka do ziemniaków ze sklepu gastroprodukt.pl.
Niezawodna obieraczka do ziemniaków
To taka, która jest odporna na działanie rdzy, nie przegrzewa się, zużywa niewiele energii elektrycznej, ma łatwe do wymiany okładziny ścierne, a jej talerze ścierne można regenerować, jeśli nie chce się ich wyrzucać po zmniejszeniu ich mocy ściernej. Co ciekawe, profesjonalne obieraczki do ziemniaków mogą służyć także do obierania innych warzyw korzeniowych. To istotne, jeśli w naszym lokalu oferujemy klientom stale np. barszcz ukraiński z prawdziwych buraków, czy ciasto marchewkowe, do którego pieczenia potrzebujemy obranej i startej marchwi.
Szybkie obieranie ziemniaków dla gastronomii
Przeciętna obieraczka do ziemniaków ze sklepu gastroprodukt.pl daje możliwość obrania naraz dużego wsadu, jest wykonana ze stali nierdzewnej, ma przyłącze wody oraz elektryczne, a niezbędne części do niej, takie jak tarcze, czy taśmy ścierne, można kupić online w tymże sklepie. Ta wygoda powoduje, że prowadząc bar albo restaurację, powinniśmy rozważyć zakup maszyny do obierania ziemniaków. Klienci docenią szybkość wydawania obiadów. Przecież to właśnie długi czas oczekiwania na danie, w tym – na gotujące się ziemniaki, jest powodem niezadowolenia smakoszy, wybierających coś dla siebie z menu restauracyjnego.
Dążąc do zadowolenia gości, zrobotyzujmy część procesu gotowania. Niech profesjonalne obieraczki do ziemniaków, marchwi i buraków wykonają „brudną” część pracy, a kucharze niech zajmą się dopieszczaniem dań i nadawaniem im wyjątkowego smaku, który sprawi, iż klient zarezerwuje u nas stolik kolejny i kolejny raz.